Submatix Rebreathers

Este acesta viitorul scufundarii? SCR ? CCR?

Poti sa iti imaginezi o scufundare in care poti sa stai mai mult sub apa fara sa folosesti multe butelii? Visezi la o scufundare silentioasa in care sa te contopesti cu lumea subacvatica ? Crezi ca asa ceva este posibil ?

Acum acest lucru este posibil !

Marine Explorers are placerea de a-ti prezenta aparatele cu circuit inchis si semiinchis marca SUBMATIX.
Caracteristici:

• timpul de scufundare prelungit
• decompresie minimizata
• aparatul de respirat este usor de manevrat si compact
• simplu de utilizat
• pregatire simpla si rapida pentru scufundare
• usor de intretinut

Submatix 100 ST este un aparat tip rebreather în circuit semiînchis produs în Germania în anul 2003. Aparatul a fost special conceput pentru scufundări cu caracter sportiv (scufundare la epave, explorare, filmare subacvatică, fotografiere subacvatică) până la adâncimea maximă de 40 m, fiind asemănător în construcție și funcționare cu rebreatherele Dräger Atlantis I si Dräger Ray. Este certificat CE fiind folosit și comercializat în UE.

Submatix 100 ST folosește amestecuri respiratorii Nitrox preparate având diferite concentrații, amestecul fiind livrat scafandrului la debit constant.
Amestecurile care se pot folosi cu Submatix 100 ST sunt 80%, 60%, 50%, 40%, 32% concentrație de oxigen pentru care se utilizează ajutaje de injecție de dimensiune fixă, la debite cuprinse între 3,3…16,2 l/min.
Monitorizarea presiunii parțiale de O2 (PPO2), se face de către scafandru prin intermediul unui display.