Scufundare

CE ESTE O SCUFUNDARE ? CE ESTE BREVETAREA CA SCAFANDRU?

S-ar putea să ştiţi deja că iniţialele “SCUBA” vin de la “Self Contained Underwater Breathing Apparatus” (Aparat Autonom de Respirat Sub Apă). Vă veţi scufunda purtând în spate o butelie de scufundare cu aer comprimat . Aerul din butelie ajunge în gură trecând printr-un detentor care reduce presiunea din butelie la presiunea apei din jurul dumneavoastră.

Veţi auzi alţi scafandri referindu-se la SCUBA diving ca fiind scufundări recreaţionale sau scufundări sportive. Aceşti termeni sunt folosiţi pentru a defini SCUBA diving-ul ca scufundări de agrement, în opoziţie cu scufundările comerciale pe care scafandrii profesionişti sunt plătiţi să le efectueze.

S-ar putea, de asemenea, să auziţi de termenul „scufundare tehnică”. Acest termen se referă la scufundări mai specializate, ce au nevoie de echipament şi antrenament suplimentar pentru a explora zone mai dificile din lumea subacvatică.

Deoarece nu există reguli care să guverneze SCUBA diving-ul recreaţional, în foarte multe ţări, instructorii profesionişti ce lucrează în industria scufundărilor au căzut de acord în privinţa anumitor standarde minime de antrenament pentru scafandri sportivi.

Trebuie să îndepliniţi aceste standarde pentru a primi un atestat de scufundare.

Instructorul dumneavoastră NAUI va adăuga lecţii suplimentare de antrenament specifice zonei în care învăţaţi să faceţi scufundări.

Certificarea dumneavoastră de scufundare vă va permite accesul la anumite servicii, precum închirierea unei butelii de aer sau vă veţi bucura de o zi de scufundări la bordul unui vas charter.

Veţi mai auzi şi de termenul “scufundare liberă”. Aceasta presupune scufundare fără aparat de respiraţie subacvatică. În timpul scufundării libere vă ţineţi respiraţia şi coborâţi la mică adâncime. Ea mai e cunoscută sub numele de “scufundare în apnee” sau “freediving”.

Brevetarea ca scafandru NAUI vă va pregăti pentru a deveni un scafandru începător. Instructorul vă va învăţa de asemenea principiile scufundării libere, în apnee. Stăpânind abilitatea de scufundător lliber veţi deveni un scafandru mult mai bun.

Cursul de brevetare pentru scafandri NAUI vă va învăţa fundamentele scufundării. Veţi deprinde tehnica selectării şi operării echipamentului, efectele scufundării asupra corpului uman şi informaţii generale despre mediul de scufundare local. Odată ce aţi terminat acest curs de scufundare şi aţi obţinut brevetarea de scafandru în apă deschisă, veţi fi calificaţi pentru a face scufundări în condiţii similare celor în care aţi urmat cursul.

Diferitele nivele de certificare de scufundare semnifică cunoştinţe speciale de scufundător. După completarea cursului de brevetare ca scafandru NAUI, veţi putea efectua cursuri specializate în care veţi învăţa diferite arii de interes ale scufundărilor. Spre exemplu, veţi dori să efectuaţi un curs de scafandru de intervenţii sau fotografie subacvatică. Există de asemenea cursuri de vânătoare subacvatică, scufundări nocturne etc.

Instructorul dumneavoastră a învăţat să facă scufundări într-un curs similar celui pe care îl urmaţi acum. În plus, el a absolvit cursuri suplimentare de conducător pentru efectuarea de scufundări organizate, precum şi tehnici de salvare. Înainte de a primi brevetul de instructor de scufundare, el a mai urmat şi cursuri dure de tehnici de predare şi a trebuit să demonstreze că deţine cunoştinţele şi abilităţile necesare în faţa unui juriu format din instructori experimentaţi.

Brevetarea ca scafandru NAUI este începutul aventurii dumneavoastră de scufundător. Este licenţa dumneavoastră de scufundător şi de învăţare a lumii subacvatice. Nu există nimeni care să cunoască totul despre scufundare, dar veţi descoperi că o mare parte din plăcere constă în procesul de învăţare..

brevetscafandru Scufundare
brevetscafandru2 Scufundare
brevetscafandru3 Scufundare
brevetscafandru Scufundare

Ati gasit centrul nostru de SCUBA diving si scufundari de agrement cautand:

  • vanatoare subacvatica
  • licenta scafandru model
  • trebuie atestat la scufundari
Recomanda